Đurić: Vučićeva poseta KiM komplikovana, ali važna

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosmetu u političkom i bezbednosnom smislu "vrlo komplikovana", ali da ima ogroman značaj za Srbe u južnoj pokrajini, kojima se šalje poruka da Srbija stoji uz njih i podržava njihov ostanak i opstanak na KiM.

Đurić smatra da je poseta Vučića Kosovskoj Mitrovioci i srpskim enklavama južno od Ibra od izuzetne važnosti pre svega zbog poljuljane sigurnosti Srba nakon zločinačkog terorističkog čina ubistva Olivera Ivanovića čiji je cilj, kako je rekao, bio da se svi Srbi na KiM zastraše i proteraju sa svojih ognjišta.

"Ako budemo solidarni sa našim narodom na KiM i ako budemo izdržali i ovo iskušenje, uveren sam da ćemo poraziti ciljeve terorista koji su čitavoj Srbiji i porodici Olivera Ivanovića naneli strašan udarac", naveo je Đurić.

Kako je rekao, predsednik Srbije će razgovarati sa onima koji predstavljaju i vode srpski narod na KiM i sa običnim građanima o tome kako žive i koji su njihovi problemi i strahovi i šta država Srbija može da uradi za njih.

"Ljudi koji ovde žive nemaju drugu otadžbinu i domovinu i rešeni su da ostanu sa svojim porodicama zbog čega im poseta predsednika uliva novu snagu i sigurnost i šalje im snažnu poruku da je cela Srbija sa njima", ocenio je direktor Kancelarije za KiM.

Pozvao je Srbe iz svih delova KiM da dođu i da razgovaraju sa predsednikom Vučićem koji će, kako je podsetio, osim Kosovske Mitrovice posetiti i srpske enklave južno od Ibra i otići će u Gračanicu i Laplje Selo.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи