Veselji: Specijalnog suda će biti

Predsednik Demokratske partije Kosova i kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Specijalnog suda biti i da on neće dozvoliti iznenađenja i jednostrane poteze koji mogu da dovedu u pitanje partnerstvo sa SAD i EU.

Veselji je za KTV, kako prenosi Radio Slobodna Evropa, rekao da treba svi da se, "nezavisno od toga što je taj sud nepravda, spreme za suočavanje sa sudom".

On je od svih političkih snaga na Kosovu zatražio da se ujedine i da se suoče sa tim procesom.

Prema njegovim rečima, zahtev za održavanjem vanredne sednice o ukidanju Specijalnog suda ostaće na dnevnom redu Predsedništva kosovskog parlamenta do donošenja odluke i pozvao je članove Predsedništva da prisustvuju sednicama tog tela.

Iako nije objasnio kako će se izjasniti poslanici njegove stranke koji su potpisali zahtev za vanrednom sednicom, Veselji je rekao da će odluka poslanika njegove stranke biti u korist Kosova, preneo je RSE.

Podseća se da je u sredu američki ambasador na Kosovu Greg Delavi upozorio da će se poslanici i politički lideri, koji budu podržavali ukidanje Specijalnog suda, suočiti sa "specifičnim i oštrim posledicama".

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 19. jan 2018, 07:35)
anonymous [neregistrovani]

A ja koliko vidim

Na tom sudu ce biti samo "boranija".

(četvrtak, 18. jan 2018, 22:56)
anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

"Gorka pilula " već deluje .