Oproštajna poseta ambasadorke Makedonije

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadorku Makedonije Veru Jovanovsku, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima, procesu pristupanja EU, saradnji Srbije i Makedonije u nastavku evropskih integracija i situaciji u regionu.

Joksimovićeva je obavestila Jovanovsku o dosadašnjim i budućim aktivnostima Srbije u procesu evropskih integracija.

Ministarka je rekla da je Srbija spremna da pomogne evropski put Makedonije kroz različite vidove tehničke pomoći i prenošenje iskustava, navedeno je u saopštenju.

Ambasadorka Jovanovska ocenila je da reforme koje se u Srbiji sprovode daju rezultate i da bi pomoć naše države Makedoniji bila korisna i iskustveno značajna.

Sagovornice su istakle značaj uspostavljanja programa prekogranične saradnje dveju zemalja - potpisan je u decembru 2017. godine, što će dalje doprineti promociji zapošljavanja i mobilnosti radne snage, kao i osnaživanju socijalne i kulturne saradnje u pograničnim opštinama.

Razgovarajući o situaciji u regionu, Joksimović i Jovanovska su ukazale da bi svi kroz konkretne aktivnosti, trebalo da slede principe po kojima je stabilnost preduslov mira, saradnje, razvoja i napretka.

Ministarka Joksimović i Vera Jovanovska razgovarale su o predstojećoj poseti zamenika premijera Makedonije za evropska pitanja Bujara Osmanija krajem januara i temama koje će biti na dnevnom redu.

Jadranka Joksimović poželela je Veri Jovanovskoj uspeh u budućem radu i zahvalila na saradnji koju su ostvarile tokom njenog službovanja u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара