Borisov razgovarao sa Brnabićevom o ubistvu Ivanovića

Bugarski premijer Bojko Borisov osudio je ubistvo Olivera Ivanovića, a tim povodom je u telefonskom razgovoru sa srpskom premijerkom Anom Brnabić istakao da takvo nasilje ne sme da se toleriše i da ono ugrožava stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana, saopštila je bugarska vlada.

Ana Brnabić i Bojko Borisov su, u telefonskom razgovoru, osudili Ivanovićevo ubistvo i razgovarali o eventualnim reakcijama Bugarske kao predsedavajuće Evropske unije čiji je jedan od osnovnih ciljeva evropska perspektiva regiona, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabićeva je, kako navodi BTA, informisala Bojka Borisova o merama koje preduzima Srbija u svetlu najnovijeg incidenta, a bugarski premijer je izrazio nadu da će istraga biti uspešna.

Bugarska agencija takođe je prenela drugo saopštenje vlade u Sofiji u kojem se kaže da je Borisov osudio ubistvo Olivera Ivanovića ispred sedišta njegove stranke u danu kada su Beograd i Priština počeli razgovore o normalizaciji veza, saopštila je bugarska vlada.

"Svaki čin nasilja suprotan je civilizacijskim vrednosima i evropskom izboru zemalja Zapadnog Balkana. Očekujem da sve političke elite i građani pokažu zrelost i uzdržanost. Vladavina prava ne sme biti ugrožena i verujem da će odgovorni za ovaj zločin biti kažnjeni", naveo je Borisov u saopštenju.

Bugarski premijer je rekao da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da ne sme da bude ometan ovakvim postupcima.

Takođe je izrazio najdublje saučešće porodici i prijateljima Olivera Ivanovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво