Jevtić: Na delu organizovano nasilje nad Srbima povratnicima

Posle najnovijeg incidenta koji se sinoć desio kada su domaćinstvu Snežane Dubljević u selu Suvi Lukavac zapaljeni seno, slama, štala i svinjac potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić ocenio je da je na delu, kako je rekao, "organizovano nasilje nad Srbima povratnicima u opštini Istok".

"Četvrti incindent za samo sedam dana u opštini Istok i protesti u Đakovici jasan su pokazatelj da je na sceni organizovano nasilje nad Srbima. To je nedopustivo i već veoma ozbiljno", upozorio je Dalibor Jevtić, saopšteno je iz njegovog ministarstva.

Jevtić je ukazao da u danima praznika Srbi nemaju mira i da to mora prestati odmah. 

"Zahtevam od svih nadležnih da odmah reaguju, zahtevam od onih koji daju garancije da ovakvih incidenata neće biti odmah sa reči pređu na dela. Srbima povratnicima poručujem da ne posustaju i da ne odustaju, baš onako kako to nije ni Bogdan Mitrović", rekao je Jevtić sinoć nakon dobijanja informacije o novom napadu na Srbe u Istoku.

Porodica Dubljević se u Suvi Lukavac vratila 2005. godine. Inače svi Srbi koji žive u ovom delu Kosova su, kako je rečeno ministru Jevtiću, veoma uznemireni i u strahu.

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 14. jan 2018, 12:40)
anonymous [neregistrovani]

legitimitet

Ucescem u Vladi Kosova i radu Skupstine Kosova, srpski predstavnici samo daju legitimitet takvom ponasanju Albanaca.
Albanci su potpuno bojkotovali sve nase institucije od 1989. do 1999. godine i tako privukli paznju svetske javnosti da su obespravljeni.
A kako neki srpski predstavnik da kaze da je obespravljen, kada sedi u Vladi ili Skupstini sa raznim Tacijima, Haradinajima, Ljimajima...

(nedelja, 14. jan 2018, 09:20)
anonymous [neregistrovani]

Realnost

Je da se ovakve stvari dešavaju, ali zato treba odgovoriti oštro. Za slučaj Bogdana Mitrovića, tražiti odštetu za pretrpljen strah i duševnu bol zbog hapšenj, ponižavanja u javnosti i odvajanja od članova porodice-1000€ po danu pritvora.
Za ostale slučajeve kompletnu nadoknadu štete, plus za pretrpljeni strah.
Strazburg može zato da radi punom parom