Beli i pokret nastaviće odvojeno da deluju

Gradanski pokret "Beli, Samo jako" ogradio se od delovanja Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog lika Ljubiše Preletačevića Belog.

Pokret se od njegovih aktivnosti ogradio nakon što je Luka Maksimović za današnji Blic rekao da još uvek pregovara sa svojim alter egom Ljubišom Belim Preletačevićem da li da učestvuje u predstojećim beogradskim izborima.

Kako je saopšteno, građanski pokret "Beli - Samo jako", osnovala je grupa nekompromitovanih ljudi pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, sa ciljem da se bori protiv "korumpirane vlasti i nazadnog sistema".

"Nakon ulaska u lokalni parlament, sa osvojenih 12 mandata, izašli smo na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsedničke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovački pokret u druge gradove Srbije", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da je njihov politički angažman bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama.

"Satirični lik Ljubiše Preletačevića Belog je, po našoj proceni, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene", navodi se u saopštenju.

Naglašavaju da "Pokret Beli - Samo jako", ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovačkom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi, a ne pokretu.

U međuvremenu na društvenoj mreži Fejsbuk oglasio se Preletačević i naveo da će on "preuzeti bitku za Beograd".

Objavio je da je "kandidovanjem za predsednika Republike izašao van okvira Mladenovca, a izbornim rezultatom uvideo da je podrška ogromna".

"Posle 350.000 glasova nade, nema nazad", napisao je Beli, dođaući da je dužan da građanima ponudi "novu ideju".

Navodi i da je "privilegovan da postane predvodnik generacije" i da se više ne može zadržati na lokalnom nivou.

Dodaje da je "bitka na dva fronta skoro nemoguća i da zbog toga mladenovačka odbornička grupa Beli - Samo Jako preuzima svu odgovornost nad daljim radom na lokalu".

"Ja ću preuzeti Bitku za Beograd", naglasio je Beli.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво