Jevtić: Znali smo da Mitrović nije kriv

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić kaže za RTS da je puštanje Bogdana Mitrovića na slobodu dobra vest i signal da ne treba odustati. Dodaje, međutim, da nema garancija da ovakvih hapšenja više neće biti.

Dalibor Jevtić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da hapšenje Bogdana Mitrovića nije moralo da se dogodi.

"Znali smo od prvog trenutka da Bogdan nije ni za šta kriv i čestitam mu na slobodi. Ovo je od početka godine najsrećnija vest", kaže Jevtić.

Dodaje da je Mitrovićevo puštanje na slobodu dobra vest u jeku inicijative za povratak u Mušutište.

"Ovo je dobar signal da ne treba odustati. Nema garancija da ovakvih hapšenja više neće biti, ali mi radimo na tome da se takve stvari u budućnosti izbegavaju", napominje Jevtić.

Ističe da se mora prestati sa ovakvim vidovima poruka onima koji žele da se vrate na Kosmet.

"Dešavanja u opštini Istok unose strah među ljude koji tamo žive. Mora da se uradi više na zaštiti ne samo povratnika, nego svih koji žive na KiM. Srpska lista insistira da se prestane sa tajnim spiskovima i tajnim optužnicama. Oni koji su činili zločine treba za to da odgovaraju, ali oni koji nisu ni za šta krivi, treba da imaju mogućnost da se vrate na svoja ognjišta i u svoje kuće", napominje Dalibor Jevtić.

Što se tiče Specijalnog suda, kaže da neće biti iznenađen ako se nastavi sa onim što je pokrenuto 23. decembra prošle godine.

"Ako dođe do sednice na kojoj će se glasati o inicijativi za ukidanje Specijalnog suda, on bi bio korak unazad za celo kosovsko društvo. Srpska lista neće podržati ovu inicijativu", objašnjava Jevtić.

Upitan da li očekuje nemire ukoliko krenu prve optužnice, Jevtić kaže da je dobio garancije od komadanta KFOR-a i od kolega u kosovskoj vladi da do toga neće doći.

"Svakako moramo biti oprezni", poručuje Jevtić i ističe da se ne sme ponoviti ono što se desilo marta 2004. godine na KiM.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара