Avni Arifi, novi šef kosovskih pregovarača

Kosovska vlada imenovala je Avnija Arifija za novog šefa pregovarača tokom dijaloga sa Beogradom, prenose prištinski mediji. Pre Arifija, kosovske pregovarače predvodila je Edita Tahiri.

Savetnik kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, Avni Arifi, preuzeće dužnost šefa pregovarača u dijalogu sa Beogradom, koji se u Briselu vodi uz posredovanje Evropske unije.

Arifi važi za političara bliskog Haradinaju, kojem je bio savetnik i kada je ovaj prvi put seo u premijersku fotelju 2005. godine, pre nego što ga je Haški sud optužio za ratne zločine.

"Politički dijalog predvodi Tači. Postoji nivo dijaloga koji je predvodila Edita Tahiri. Sada dolazimo do osetljive, završne faze dijaloga. Vlada je zatražila da se imenuje šef za pregovore, koji će biti u stanju da prati i prenese tok (dijaloga) političkim donosiocima odluka", rekao je Haradinaj.

Posle odlaska Ramuša Haradinaja u Hag, Arifi je bio ostao na mestu savetnika premijera Bajrama Kosumija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи