Đukić Dejanović: U Beogradu "merimo" snagu i identitet stranke

Funkcionerka Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović kaže da su beogradski izbori prilika da se izmeri politička snaga stranke, a da postizborna koalicija sa naprednjacima nije sporna.

Upitana zašto socijalisti i naprednjaci ne idu zajedno na beogradske izbore, ona je rekla da je više razloga za to, a jedan od najvažnijih je identitet SPS-a, odnosno da svaka stranka treba da izađe pred birače sa svojim programom.

Na predsedničkim izborima, kako navodi, nisu imali dilemu i podržali su Aleksandra Vučića jer je to, kako kaže, bilo u interesu socijalista, u interesu Srbije.

"Danas, kada u Beogradu treba da izmerimo političku snagu, mislimo da postizborna koalicija sa SNS-om uopšte nije sporna, ali da pred izbore svako treba da napravi svoju strategiju i izađe pred birače sa svojim programima, koji su komplementarni i zajednički", rekla je Slavica Đukić Dejanović za Tanjug.

Dodala je da se socijalisti za gradske izbore ozbiljno pripremaju i da će na njih izaći sa tradicionalnim partnerima Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme.

Upitana da li je moguće da osim JS u koaliciji bude još neko sa socijalistima, funkcionerka SPS-a je rekla da u ovom momentu o tome nisu razmišljali.

Socijalisti su aktuelnog ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića kandidovali za gradonačelnika Beograda, a Đukić Dejanović kaže da je reč o "visprenom, vrednom, kvalitetnom čoveku".

"Mislimo da će naši simpatizeri, birači prepoznati potrebu da nastavimo sa kontinuitetom kvalitetnih, započetih aktivnosti", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Dodaje da je odluka vladajuće stranke da se uz gradske ne raspisuju vanredni parlamentarni izbori pokazala da im je interes države na prvom mestu.

"Odluka da ne bude i parlamentarnih izbora je po meni zaista visokodržavnički ispravna. Državni interes je prevladao. Jedan mandatni period od četiri godine je za parlamentarne izbore sasvim dovoljan da se vidi šta se uradilo od izbora do izbora", zaključuje Slavica Đukić Dejanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво