Čepurin: Saradnja Srbije i Rusije nije uperena ni protiv koga

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin izjavio je da Srbija i Rusija unapređuju bilateralne odnose i da imaju dobru saradnju koja, kako ističe, nije uperena ni protiv koga.

Aleksandar Čepurin je, komentarišući navode u izveštaju američkog senatora da Rusija ima "maligni uticaj" na Balkan, rekao da ne želi da ulazi u te stvari, navodeći da Srbija i Rusija imaju dobru osnovu za razvoj saradnje i da treba da nastave na tom putu.

Na konstataciju novinara da ne gledaju svi blagonaklono na veze između Srbije i Rusije odgovorio da "nikad nije bilo lako" i ponovio da ta saradnja nije uperena ni protiv koga.

Govoreći o statusu osoblja u rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, Čepurin je rekao da će rešenje o tome doneti Vlada Srbije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije priredilo je danas novogodišnji prijem za diplomate i urednike medija, kojem je prisustvovao i ambasador Rusije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 12. jan 2018, 18:34)
anonymousRadovan [neregistrovani]

Rusko-srpski odnosi;

Na neki nacin postali su velika zavist kako blizeg,tako i daljnjeg okruzenja,pre svega iz geostrateskih i geopolitickih interesa.Srbija koja se uspravlja polako ali sigurno,ciji su prioriteti;ekonomski oporavak porusene zemlje,pocinju da smetaju svim rusiteljima i njihovim pomagacima.Nadam se da politicki kurs neutralnosti ova vlast nece menjati,izuzev ako bude prinudjena od onih bombardera koji sad prodaju neku licemernu finocu iz pomenutih razloga.Ako smo suverena zemlja,zasto ne damo diplomatski status ruskom humanitarnom centru u Nisu,ili zasto u tom slucaju ne raskinemo sporazum sa NATO-m,koji je iznudjen?