Jovanović: Iskoristiti odustajanje od "izbornog mrcvarenja"

Današnja odluka Predsedništva SNS-a da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore je u interesu Srbije, ocenio je predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i istakao da ovu godinu treba iskoristiti za rešavanje onih problema od kojih presudno zavisi budućnost zemlje.

"Sama odluka je Vučićev izbor, očigledno protivno interesima Srpske napredne stranke, ali samo odustajanje od ideje izbora je nešto što je u interesu Srbije i ljudi koji ovde žive. Odlaskom na još jedne vanredne parlamentarne izbore samo bismo poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo", istakao je Jovanović.

Napomenuo je da se izbori raspisuju kada je pred društvo potrebno izaći sa određenim pitanjima i nečim što se može razumeti, "dok se kod nas svaka izborna kampanja pretvara u obračun u kojem učestvuju svi, bez izuzetka", navodi se u saopštenju LDP.

Smatra da ovu godinu moramo iskoristiti da, u partnerstvu sa Zapadom, unesemo stabilnost u region, rešimo kosovski problem kroz sporazum Beograda i Prištine koji donosi trajni mir i za Srbe i kosovske Albance, i učinimo sve da se smire tenzije u Bosni i Hercegovini prema kojoj imamo posebnu obavezu.

Takođe, istakao je, moramo raditi na prevazilaženju međusobnih podela u društvu, koje prete da unište potencijale ove zemlje i njenu budućnost.

"Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja, dobili smo priliku da svim ovim problemima krenemo u susret i to se ne sme prokockati zbog ličnih ratova i frustracija kojih je prepuna srpska politika", napomenuo je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво