LDP: Amfilohije poziva na ritualno žrtvovanje naroda i zemlje

Apel koji je inicirao mitropolit Amfilohije Radović sa grupom profesora, političara i s vladikama SPC čin je lažne borbe za interese građana Srbije i samo dodatno deli već podeljeno i posvađano društvo, smatraju u Liberalno demokratskoj partiji.

Jer, kako ocenuju u LDP, pitanje Kosova nije pitanje uskog kruga potpisnika pisma, već je rešavanje kosovskog problema zajedno sa Prištinom u našem interesu, s obzirom da od sporazuma Srba i Albanaca zavisi opstanak ljudi koji ovde žive i rade.

"Ritualno žrtvovanje, na koje neko danas poziva, zapravo je samo poziv na samoubistvo jednog naroda i jedne zemlje", primećuju u LDP.

Kako navode u saopštenju dostavljenom medijima, mitropolit je, umesto razuma i shvatanja trenutka u kojem se nalazi Srbija, odabrao obračun sa modernim životom, koji je moguć samo na idejama moderne evropske Srbije i opredelio se za dobro poznatu politiku kletvi u kojima traži krivca za propast politike srpskog nacionalizma i ekstremizma, navodi LDP u saopštenju dostavljenom medijima.

U toj stranci smatraju i da je apel najmanje uperen protiv sadašnje vlasti, već je otvorena pretnja čitavom društvu koje treba opet da postane "žrtva Crkve, raznih preživelih ostataka Miloševićeve politike, ratnih huškača i političara iz desničarskih stranaka".

"Njihova ideja je marginalizacija Srbije, mitska nebeska borba u kojoj su oni ti koji određuju našu budućnost, i pored toga što su svaku priliku u našoj prošlosti iskoristili da zemlju, o kojoj navodno brinu, dovedu do granice nestanka", ocenjuje LDP.

Kažu, međutim, i da su ti isti danas udruženi i ojačani nejasnom politikom vlasti u Srbiji, u kojoj su, kako navode, sasvim prirodni relativizacija zločina, rehabilitacija ratnih zločinaca i njihova afirmacija u javnosti, a u čemu su, tvrde, svoje mesto našli profesori Univerziteta, desnica, vladike, "opskurni novinari" i "slavski borci" za interese Srbije".

U LDP-u su uvereni da upravo zbog toga danas nema veće hrabrosti nego suprotstaviti se takvim idejama.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović pripremio je Apel za odbranu Kosova i Metohije kojim apsolutno ignoriše unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, te smatra da je zamrznut konflikt jedina razumna odluka.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво