"Upozoreni smo od Kfora na moguće nemire"

General Ljubiša Diković kaže da su mu u Kforu rekli da može doći do ugrožavanja bezbednosti u KZB i na KiM.

General-potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske, istakao je da je aktueln bezbednosna situacija u Kopnenoj zoni bezbednosti stabilna.

"Pripadnici Kopnene vojske izvršavaju redovne zadatke angažovanjem patrola, zaseda i osmatračnica", rekao je general-potpukovnik Simović.

Dobro sarađuju sa lokalnim stanovništvom. U kontaktu su i sa Kforom, realizuju zajedničke aktivnosti i patrole.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković istakao je važnost razmene informacija sa Kforom.

"Važno je naglasiti da su nam razmene informacija sa Kforom, kao subjektom obezbeđenja, odgovornim za mir u južnoj srpskoj pokrajini, svakodnevne i u petak sam razgovorao sa komandantom Kfora i došao do određenih informacija da u Kopnenoj zoni bezbednosti može doći do ugrožavanja bezbednosti, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Srećom za sada je sve mirno i stabilno i siguran sam da su snage Kfora preduzele sve mere i da će tako ostati", rekao je general Diković.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ističe da će vojska sačuvati mir.

"Nema pomoći, nema investicija, nema razvoja ukoliko nemate sigurnost, stabilnost i mir. Pripadnici Vojske Srbije će čuvati i sačuvati mir kao što su ga čuvali i svih ovih godina", rekao je Vulin.

Na pitanje o mogućim ugrožavanjima bezbednosti na Kosovu i Metohiji tokom božićnih praznika, ministar Vulin je rekao da informacije koje dobiju od Kfora proveravaju i da se čini sve da se eventualno nasilje prepozna i spreči.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво