SNS: Politički šou DSS – parada populizma

Demokratska stranka Srbije pokazala je u odsudnim trenucima borbe za srpske državne i nacionalne interese na KiM da toj borbi nije dorasla, a proglas koji je predstavila je dokaz da ta stranka nije ništa naučila iz svojih prošlih neuspeha, ocenjuju u SNS-u.

"Politički šou" Demokratske stranke Srbije bio je parada populizma i lišen je ozbiljnosti i osećaja za stvarnost, ocenjuju u SNS-u.

Uz podsećanje da je za vreme vladavine DSS-a došlo do jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, desetkovanja vojske i podrivanja ekonomske osnove zemlje kroz pljačkaške privatizacije, iz SNS-a poručuju da je odgovor na sve izazove sa kojima su se suočavali dok su bili na vlasti bio muk.

"Glasna tišina u kojoj su se vrtoglavom brzinom topile srpske teritorije i gorele srpske svetinje, dok su Srbi u kolonama, osramoćeni porazom koji su im upravo oni i njima slični priredili, napuštali svoja ognjišta...", navodi se u saopštenju.

Obezbedili su sebi mesto u srpskoj istoriji kao nosioci odgovornosti u zemlji za vreme njenog najvećeg sunovrata, a veća kazna od toga i činjenice da se kao posledica nemaju čemu na izborima nadati, nije im potrebna, konstatuju u SNS-u.

U sapštenju se navodi da uključivanje stranaka u politički dijalog o KiM doprinosi stvaranju celovite slike o tome šta srpski narod želi i može da uradi po pitanju svoje južne pokrajine i da je čak i iznošenje neodrživih ideja poštenije nego bežanje od te teme, što je nažalost politika dobrog dela stranaka opozicije.

"Jedan od ciljeva unutrašnjeg dijaloga je da se tema Kosovo i Metohija iz sfere dnevne politike i populizma podigne na nivo ozbiljnog svestranog strateškog promišljanja, međutim dokumentom Demokratske stranke Srbije i načinom na koji je predstavljen ta svrha nije ispunjena", smatraju u SNS-u.

DSS je ranije objavio Apel za odbranu Kosova i Metohije, upozoravajući na opasnost da srpska ruka potpiše predaju KiM u tuđe ruke.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво