Janković: Koalicija DS-a i Živkovića nam ne umanjuje šanse

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je da formiranje koalicije DS-a i Nove stranke za izbore u Beogradu ne vidi kao umanjivanje šansi koalicije koju je PSG formirao sa Narodnom strankom i Draganom Đilasom.

"Želim im sve najbolje i verujem da ćemo se naći na kraju puta u oslobođenom Beogradu i oslobođenoj Srbiji i da ćemo nakon toga graditi institucije, da nećemo biti manje zlo i da se nećemo vratiti u začarani krug", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Knez Mihailovoj ulici.

Upitan da li formiranje koalicije DS-a i Nove stranke umanjuje šanse koalicije PSG-a, Narodne stranke i Đilasa s ozbirom na to da DS i Nova stranka neće sa njima, Janković je rekao da to ne vidi kao umanjivanje bilo čijih šansi.

Naveo je da cilj opizicije mora da bude rušenje "štetočinske vlasti", a ne međusobno pozicioniranje i prevlast.

Kaže i da je duboko uveren da su PSG i Narodna stranka pokazali i političku objektivnost i nesebičnost udruživanjem sa Đilasom za koga je rekao da ima i odlučnosti i znanje i rezultate iza sebe i koji je demokratski orijentisan.

Đilas je, navodi, u najboljoj prilici da na čelu opozicije u Beogradu ostvari ključnu pobedu za glavni grad, a početnu pobedu za celu Srbiju.

"Opozicija ne treba da se bavi međusobnim nadmetanjem i pozicioniranjem, opozicija treba da se bavi smenom ove štetočinske vlasti, to je osnovni i prvi cilj", poručio je Janković kome su na početku obraćanja neki prolaznici dobacivali "lopovi", "kako se finansiraš"...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво