Levica Srbije podržala Đilasa

Nakon sastanka sa rukovodstvom Levice Srbije, koja mu je danas dala podršku, kandidat za gradonačelnika Dragan Đilas izjavio je da njegov program ne vodi u bankrotstvo Beograda.

Dragan Đilas se nakon razgovora obratio novinarima i rekao da je očekivao podršku Levice zbog toga što su i njegove ideje i program takođe socijaldemokratske.

"Svako ko vam kaže da bi te mere koje mi predlažemo Beogradu dovele do bankrotstva Beograda – moram da vam kažem da ne govore istinu" rekao je Đilas.

Kako je rekao, potrebno je oko šest odsto budžeta da bi obdaništa bila besplatna, za oko 150 evra pomoći za 100.000 penzionere i besplatne udžbenike osnovcima.

To bi se, kaže, sve moglo učiniti i kada ne bi bilo "besmislenih troškova" navodeći da proslava Nove godine košta 100 miliona, a da je poslednja koja je organizovana dok je bio gradonačelnik koštala sedam miliona dinara.

Đilas je rekao da će zajednički raditi da se vrate stvari koje su postojale u Begradu, a da se promovišu neke nove, kao što su besplatna obdaništa...

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da će podržati Đilasa i da će podržati zajedničku listu opozicije na izborima za Beograd.

Kako je rekao, u programu Đilasa se vidi socijaldemokratska ideja koju oni podržavaju – borba za prava radnika, ekonomski status...

Prema njegovim rečima u Beogradu se vidi i ono što je Đilas radio, a ta njegova vizija može biti primenjena i u celoj Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво