Božović: Budžet pun "jelki"

Beogradski odbor DS organizovao je ispred novogodišnje jelke u Knez Mihailovoj ulici, akciju "83.000 novogodišnjih želja" povodom nabavke te jelke za 83.000 evra, po ugovoru koji je juče, kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali, raskinut, a dobavljač saopštio da je poklanja Beograđanima.

Balša Božović je novinarima danas rekao da je gradski budžet pun takvih "jelki", optužujući gradsku vlast da "naduvava cene".

Božović tvrdi da je u budžetu za koji su juče glasali poslanici ostala ta stavka od 83.000 evra, kao i da ugovor nije mogao da bude raskinut, jer nije ni prekršen.

"Tokom jučerašnjeg dana objavljeno je da je firma 'Keep light' koja je dobila ovaj posao navodno poklonila Beogradu jelku i istovremeno zaključila drugi ugovor od 200.000 evra za još rasvete u Beogradu", rekao je Božović.

Predsednik gradskog odbora DS zatražio je da reaguju tužilaštvo i gradski pravobranilac.

Prema Božovićevim rečima, u budžetu su navedene veće cene od tržišnih i za Majkrosoft licence, vatromet u januaru, aplikacije za senior kartice...

"Sve cene su 'naduvane'", tvrdi Božović.

Aktivisti i članovi DS su držali transparente "Mnogo je kume", a tabla ispred jelke je "okićena" novogodišnjim željama.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво