SPS, SRS i JS zajedno na izbore u Mionici

Na lokalnim izborima u opštini Mionica, 24. decembra, na zajedničkoj listi nastupiće SPS, SRS i JS, a lideri tih stranaka, Ivica Dačić, Dragan Marković Palma i Vojislav Šešelj održali su predizborni skup ove koalicije. Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je da se ne bi iznenadio da bude i vanrednih parlamentarnih izbora.

"Možda se ponekad nismo slagali, ali jedno je sigurno – nikada nismo bili izdajnici", rekao je Dačić ističući šta je povezalo dve stranke vlasti i jedne opozicione za zajednički nastup na lokalnim izborima. Dačić je izjavio da se ne bi iznenadio da bude i vanrednih parlamentarnih izbora.

Dačić je na konvenciji liste SPS-JS-SRS u Mionici, gde će 24. decembra biti održani lokalni izbori, pozvao građane da izađu na glasanje, glasaju za tu listu, kako bi ostvarila dobar rezultat i kako bi mogla da se dogovori sa SNS-om nakon izbora i da ima veći uticaj u toj opštini.

"A, daj bože da taj rezultat bude dobar i na ovim drugim izborima koji se očekuju, a ja se ne bih iznenadio da budu i parlamentarni izbori u Srbiji. Što da ne, kad već idemo na izbore", dodao je Dačić.

Rekao je da su ti izbori i važni iz ugla potrebe jačanja "patriotskog bloka", jer, kako je primetio, sve je više onih koji bi da destabilizuju Srbiju i region. 

Šešelj se složio s tim i dodao da bi bila dobra i neka šira patriotska koalicija na republičkim izborima.

"Naša politika je principijelna. Jesmo za EU, ali ne po cenu naših državnih interesa i teritorijalnog integriteta. Ako neko misli da se unutrašnji dijalog vodi u Srbiji kako bi se priznalo nezavisno Kosovo, onda se grdno vara. Kosovo nikada neće postati član UN dok je naših prijateljskih odnosa sa Rusijim i Kinom", rekao je Dačić.

"Ja sam protiv Haškog tribunala, protiv nezavisnog Kosova i da dva muškarca ulaze u brak", rekao je Marković.

Dodao je da je "Šešelj razbio Hag kao zvečku", a da tamo nije ni suđeno Šešelju, već Srbiji i Šešelj je, kaže, u Hagu odbranio Srbiju. 

"Dačić je zaslužan što Kosovo nije ušlo u Unesko i što je srpsko kolo priznato u Unesku kao naša kulurna nematerijalna baština", rekao je Marković.

"Slažem se sa svim što je Palma rekao. Ja nikada neću dozvoliti da 'dosmanlije' dođu na vlast i zato bi bila dobra i neka "šira patriotska koalicija i na republičkom nivou", rekao je Šešelj i ocenio da je Mionica zato "na neki način eksperiment".

"Mi smo ovde da pariramo naprednjacima i da posle izbora uđemo u razgovor sa SNS-om sa što više odbornika", rekao je Šešelj.

broj komentara 0 pošalji komentar