Vulin: Kfor će ostati jedina vojna formacija na KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je na vojnom poligonu "Pasuljanske livade" da će Kfor ostati jedina vojna formacija na Kosovu i Metohiji, a sve drugo bi bio ozbiljan bezbednosni problem za ceo region.

Reagujući na raniju izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o osnivanju "vojske Kosova", Vulin je podsetio da je to "stara želja".

"Na osnovu Rezolucije 1244 jasno je određeno da jedina oružana snaga na Kosovu i Metohiji može da bude Kfor i to je stav Republike Srbije koji se neće promeniti. To je stav Vlade Republike Srbije, Ujedinjenih nacija i, što je najvažnije, svih Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin novinarima.

Vulin je istakao da nije moguće formirati nikakvu "vojsku Kosova" osim silom i brutalnim kršenjem međunarodnog prava, kršenjem Rezolucije 1244 i sem brutalnim gaženjem volje Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i, naravno, Srba na Kosovu i Metohiji.

"Formiranje 'vojske Kosova' mimo Rezolucije 1244 bio bi ozbiljan bezbednosni problem za čitav region i stvaranje nekakve vojne formacije tamo gde ona ne može da postoji, jer tamo nema države i neke formacije koju bi vodili ljudi čiji je cilj destabilizacija ovog prostora, kao i da na ovim prostorima bude sukoba. Još jednom upozoravam da Rezolucija 1244 mora da se poštuje, to je stav našeg naroda, naše države, našeg predsednika Republike i stav naše vojske – da nikakve vojske na Kosovu ne može biti, niti bilo kakve oružane sile osim Kfora", zaključio je Vulin.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво