Hodžaj: Kosovo će podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope

Zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj rekao je na današnjoj sednici vlade da će tokom ovog meseca ili najkasnije januara sledeće godine, Priština podneti zahtev za članstvo Kosova u Savetu Evrope.

Prema njegovim rečima, ako prijava bude podneta do kraja januara, može se očekivati da Kosovo bude član Saveta za dve godine, prenose prištinski mediji.

Hodžaj tvrdi da je taj scenario realan, jer, kako kaže, Savetom predsedavaju zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova.

"Savet Evrope posle Evropske unije je jedna od najvažnijih organizacija u Evropi, a mi smo jedini u regionu koji nismo deo te organizacije. Postoje četiri zemlje koje su priznale Kosovo i predsedavaju Savetom", rekao je Hodžaj na sednici vlade.

"Moramo da pokažemo da imamo stabilne institucije, ostvarujemo napredak u sprovođenju zakona i zaštiti ljudskih prava", dodao je Hodžaj.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво