Đukić Dejanović: Gradski izbori na proleće dovoljni

Ministarka bez portfelja za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović ocenila je da su na proleće izbori u Beogradu sasvim dovoljni i da vanredni parlamentarni izbori nisu potrebni.

"Da odlučujem, ja se ne bih opredelila za vanredne izbore. Mislim da su izbori u Beogradu sasvim dovoljni i da treba ceniti sve što je menadžment grada uradio i što će nastaviti da radi u budućnosti", rekla je Slavica Đukić Dejanović novinarima pred početak konferencije o zloupotrebi dečjeg rada.

Ponovila je mišljenje da bi, ako bi ipak došlo do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora nekoliko meseci nakon gradskih, bilo pametnije raspisati ih u isto vreme.

"Ja zaista mislim da mandat treba da traje onoliko koliko vas građani biraju, jer period od četiri godine je period kada možete videti šta vlada, na lokalnom i nacionalnom nivou, zaista može da uradi", navela je ministarka.

Ipak, dodaje, "ako se stvori takva situacija da značajne institucije ne mogu da funkcionišu, ako opozicija, što je njeno pravo, traži da se ponove izbori i ako se eventualno ta odluka o održavanju donese nekoliko meseci nakon gradskih, onda je u interesu građana, finansijski i praktično bolje da ti izbori budu u istom danu".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи