Ministar Popović sa predstavnicima ruske Dume

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović primio je u Vladi Srbije predstavnike delegacije Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo.

Dve delegacije istakle su značaj nastavka prijateljske saradnje između Srbije i Ruske Federacije, uz naglasak na to, da je ova poseta potvrda neraskidive povezanosti dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj.

Zamenik predsednika Odbora Državne Dume Denis Kravčenko naglasio je značaj posete Srbiji, sa čijim narodom, kako je istakao, oseća duhovnu bliskost.

Ministar Popović zahvalio se predsedniku Putinu, jer je Rusija stavila veto na prijem Kosova u Unesko, čime je, kako kaže, nesumnjivo podržao teritorijalni integritet Srbije i potvrdio važnost poštovanja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

"Veoma je značajna predstojeća poseta predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića Rusiji, jer će biti potpisano više sporazuma, koji će biti osnov dalje bilateralne saradnje dve zemlje. Srbija nikada neće uvesti sankcije Rusiji i ostaje privržena politici vojne neutralnosti. Srbija nikada neće postati član NATO-a", naglasio je ministar Popović, navodi se u saopštenju.

Dve strane su ponovile značaj daljeg unapređenja ekonomskih odnosa i ukazale na važnost razmene iskustava u oblasti inovacija.

Popović je naveo da je razvoj digitalne ekonomije jedan od prioriteta Vlade Srbije.

"Rusija i druge zemlje u Evropi, odmakle su daleko u razvoju ove sfere, pa danas već imaju razvijene strategije za upotrebu vešačke inteligencije. To je budućnost koju želimo da sustignemo sa našim mladim inženjerima", rekao je ministar.

Kako ističe, Srbija stvara povoljnu klimu za sve investitore, posebno u ovlasti inovacija, istraživanja i tehnološkog razvoja.

Na sastanku je istaknuto i da je od ključnog značaja unapređenje zakonodavnog okvira koji bi omogućio prilačenje investitora, i lakše finansiranje inovacionih start ap preduzeća.

"Veoma je važno da koristimo bescarinski režim sa Rusijom i EU, kako u trgovini tako i u privlačenju stranih kompanija da rade kod nas", istakao je ministar Popović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво