Dačić: Hrvatska nikako da izađe iz kola antisrpske histerije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Hrvatska nikako da izađe iz kola u koje je ušla, a to je da se cela njena politika prema Srbiji svodi na antisrpsku histeriju.

Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa tim da Zagreb pokreće krivične prijave protiv petorice generala JNA državljana Srbije za raketiranje Banskih dvora i Hrvatske, rekao da bi Srbija mogla da pokrene u parlamentu deklaraciju o genocidu Hrvatske nad Srbijom u Drugom svetskom ratu i da traži odštetu za Prvi svetski rat, jer, kako je istakao, "oni su nas napali, a ne mi njih".

"Dokle ćemo ići u prošlost, valjda ćemo gledati u budućnost", rekao je Dačić.

On se zapitao kako bi svetska javnost reagovala da je naš predsednik kao što je Tuđman u svojim memoarima napisao da je srećan što nije oženjen Srpkinjom ili Jevrejkom.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво