Mihajlović: Rezultati će najbolje predstaviti SNS na izborima

Potpredsednica vlade i funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović je izjavila da će dosadašnji rezultati najbolje predstaviti naprednjake na predstojećim izborima u Beogradu.

Na pitanje novinara kako komentariše to što su Aleksandar Šapić i Dragan Đilas najavili kandidaturu za gradonačelnika Beograda i kada će građani čuti kako će izgledati lista napredanjaka, Mihajlovićeva je rekla da se SNS priprema.

"Mi se spremamo polako, pokušavamo da predstavimo građanima Srbije, pre svega Beograđanima ono što smo uradili u Beogradu, verujemo da je to naša najbolja lična karta i verujemo da ćemo dobiti poverenje građana", rekla je Mihajlovićeva.

Što se drugih kandidata tiče, kaže Mihajlovićeva, Đilas bi prvo trebalo da se izvini Beograđanima.

"Mislim da bi prvo trebalo izvinjenje, pa priča o politici", dodala je Mihajlovićeva.

Juče je saopštila da Đilas treba da se izvini za dug koji je ostavio u gradskoj kasi, za pokvarene podzemne kontejnere, za kulise gradova i "legositije" i druge projekte na koje je bačen novac građana Beograda.

"Parlament je mesto za raspravu, pa i o amandmanima"

Mihajlovićeva je izjavila i da je parlament mesto za raspravu, kao i o svim amandmanima, bez obzira na to da li je reč o opoziciji ili poziciji.

Na pitanje novinara kako komentariše to što su poslanici SNS-a sinoć povukli oko 300 amandnama koje su danima obrazlagali u parlamentu zbog čega nije bilo dovoljno vremena za raspravu o budžetu, Mihajlovićeva je rekla da je to pravo poslanika.

"To je pravo poslanika. Parlament je mesto na kome treba da se raspravlja o svim amandmanima i parlamentarna borba podrazumeva način da objasnite sve zbog čega predlažete neki amandman i ako hoćete na kraju da ga povučete, u zavisnosti od obrazlaganja. Mislim da je to pravo svakog, bez obzira na to da li je opozicija ili pozicija", rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da je opozicija, takođe, predložila veliki broj amandmana, oko 1.000.

"Znam iz ličnog iskustva kada branim neki zakon, da se često desi da imamo amandmane u kojima se menja zarez. Na primer, za Zakon o stanovanju je bilo 900 amandmana, od čega se 800 odnosilo na promenu tačke i zaraza od opozicije. Sve je u redu u parlamentu, to je mesto za raspravu", dodala je Mihajlovićeva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара