Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadore Libana i Pakistana

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Libanske Republike u Beogradu Tufika Žabera, kojem je zahvalio na angažovanju u prethodne četiri godine i doprinosu razvoju bilateralnih odnosa. Dačić primio u oproštajnu posetu i amasadora Pakistana.

U razgovoru su konstatovani tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve zemlje i izražen obostran interes za njihovo dalje unapređenje, naročito na ekonomskom planu. Zajednički je apostrofiran značaj intenziviranja političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou u narednom periodu.

Ministar Dačić je posebno istakao zahvalnost na principijelnom stavu Libanske Republike u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i izrazio očekivanje da će se nastaviti podrška libanske strane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. 

Srbija će nastaviti da pruža svoj aktivan doprinos misiji UNIFIL u Libanu, kroz angažovanje pripadnika Vojske Srbije, saopštio je MSP.

Prvi potpredsednik Vlade susreo se danas i sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan Sajedom Adil Gilanijem. Tom prilikom obostrano je izražena želja i spremnost za daljim unapređenjem sveukupnih prijateljskih odnosa između Srbije i Pakistana, koji su uspostavljeni 1948. godine.

Imajući u vidu da je 2018. jubilarna godina uspostavljanja bilateralnih odnosa između dve zemlje, ministar Dačić i ambasador Gilani su se dogovorili da ovaj sedamdesetogodišnji jubilej obeleže aktivnostima koje bi potvrdile višedecenijsko prijateljstvo i bliskost dve zemlje.

Posebno je naglašena potreba pospešivanja i unapređenja ekonomske saradnje između Srbije i Pakistana, što će biti jedan od prioriteta u narednim aktivnostima.

broj komentara 0 pošalji komentar