Radulović: "Kradu" vreme za raspravu, podnosimo krivične prijave

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović kaže da vladajuća koalicija u parlamentu "krade" vreme predviđeno za raspravu o amandmanima na predložene zakone. Najavljuje krivične prijave protiv predsedavajućih, Vladimira Marinkovića i Veroljuba Arsića.

Radulović je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su poslanici DJB analizom utvrdili da je u današnjoj raspravi predsedavajući sednici Vladimir Marinković na svakom govorniku iz SNS-a "ukrao" između 30 i 50 sekundi.

Radulović kaže da su danas pojedinačno poslanici SNS za obrazlaganje svojih amandmana utrošili manje od dva minuta, koliko je i predviđeno, ali da je predsedavajući to beležio kao puna dva minuta za raspravu o jednom amandmanu.

Dodao je da je tri puta pokušao na to da upozori Marinkovića na sednici, ali da mu to nije bilo omogućeno.

Naveo je da je takve "krađe" vremena bilo i juče između 18 i 20 sati, kada je sednici predsedavao Veroljub Arsić.

"DJB će podneti kriviču prijavu protiv Marinkovića i Arsića i svih koji nam kradu vreme", istakao je Radulović.

Kako je rekao, "obrukao se" i ministar finansija Dušan Vujović u pokušaju da opravda vladajuću koaliciju, koja je podnela veliki broj amandmana, a koji, kako je ocenio, ništa ne menjaju u zakonima, već se tako samo troši vreme i onemogućavaju poslanici opozicije da govore o amandmanima na budžet.

Radulović kaže da je ukupno vreme za raspravu o svim amandmanima 600 minuta, ali tvrdi da SNS pokušava da velikim brojem amandmana koje su poslanici te stranke podneli na dva zakona, koji po dnevnom redu idu pre budžeta za 2018, potroše sve vreme predviđeno za raspravu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво