Đurić sa ambasadorom Portugala o Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je u razgovoru sa ambasadorom Portugala u Srbiji Auguštom Saraivom Peišotom rekao da unutrašnji dijalog o Kosovu i Metohiji treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje dugoročno održivog rešenja koje će doprineti i dugoročnoj stabinosti u regionu.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, dosledno opredeljen i za nastavak dijaloga sa Prištinom i rešavanje svih problema mirnim i političkim sredstvima, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Đurić je ambasadora upoznao sa dosadašnjim tokom unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, istakavši da se rešenje ključnog srpskog nacionalnog pitanja ne može iznaći bez sabiranja svih unutrašnjih snaga i stvaranja najšireg mogućeg društvenog konsenzusa, navodi se u saopštenju.

"Dijalog, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije, treba da ojača naš kapacitet za pronalaženje dugoročno-održivog rešenja za pitanje Kosova i Metohije, što će, verujemo, posledično doprineti i dugoročnoj stabilizaciji prilika u regionu", rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je portugalskog ambasadora informisao o političkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i problemima sa kojima se srpski narod u pokrajini svakodnevno suočava.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво