Osam godina Ljajićeve SDPS

Socijaldemokratska partija Srbije je u novosadskom Spensu proslavila osam godina postojanja uz prisustvo više stotina članova partije, simpatizera i koalicionih partnera.

Okupljenima se obratio predsednik stranke Rasim Ljajić koji je, uz opasku da osam godina nije ni puno ni malo, rekao da tolike godine postojanja u političkom životu Srbije za njega predstavljaju veliki uspeh jer stranke u našoj zemlji uglavnom nemaju dug vek.

"Mi smo uspeli ne samo da opstanemo, već i da razvijemo stranku bukvalno u svakom delu naše zemlje i razvijamo je na idejama demokratije, antifašizma, slobode, socijalne pravde. Mislim da su to temeljne vrednosti na kojima treba i dalje da insistiramo ma koliko bilo teško da na ovim principima imamo daleko veću podršku u javnosti i biračkom telu", rekao je Ljajić.

Kako kaže, partija je protivnik toga da stranke budu trgovačka društva i klijentelistički organizovane.

Ponosan što je SDPS istrajao i uspeo da se ozbiljnije utemelji u biračkom telu Srbije.

"Dokazali smo da smo državotvorna stranka, da imamo odgovore na sva državna i društvena pitanja, bila ona popularna ili ne i bez obrzira da li ona donose političke poene ili ne. Nismo se nikad libili da damo jasan stav o rešavanju kosovskog pitanja, o odnosima sa Evropskom unijom, Rusijom ili bilo kojim drugim škakljivim i osetljivim političkim pitanjima koja su drugi izbegavali", rekao je predsednik SDPS-a.

Stranka može biti zadovljna i što se njeni kadrovi u Skupštini Srbije, Pokrajinskom parlamentu i lokalnim skupštinama nikada nisu obrukali.

Govoreći o planovima partije, on je rekao da je stranka aplicirala za prijem u Socijalističku internacionalu (Partiju evropskih socijalista) i da postoje pozitivne naznake da će njihov zahtev biti uvažen, možda tokom naredne godine.

Ljajić je poručio članovima i funkcionerima te partije da daju svoj doprinos borbi za svakog mladog i uspešnog čoveka, da ih ohrabre da zajedno sa rukovodstvom te stranke i njihovim koalicionim parterima učestvuju u oporavku zemlje i modernizaciji društva, što je, kako je zaključio, cilj kojem teži SDPS.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво