Vulin: Zaev nije održao reč

Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

Aleksandar Vulin je reagovao na odgovor makedonskog premijera Zaeva, koji je na pitanje da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku rekao da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Kao što je predsednik Aleksandar Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Iako je javno dao obećanje da će biti uzdržan povodom članstva KiM u Unesku i da će to biti dokaz prijateljstva prema Srbiji, Zaev je odlučio da podrži Prištinu. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude i prilike, ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji", rekao je Vulin.

Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih građana, poručio je ministar odbrane, navedeno je u saopštenju.

"Premijer Makedonije to ne ume da poštuje", zaključio je Vulin.

Makedonski premijer je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u Unesku, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima".

"Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo", naveo je Zaev.

broj komentara 6 pošalji komentar
(sreda, 13. dec 2017, 09:09) - anonymous [neregistrovani]

очекивано

Неког ког су довели Албанци на власт не може да води другачију политику.
Али ми можемо: БЈРМ

(sreda, 13. dec 2017, 03:02) - Bs kv [neregistrovani]

Pa može

Al' nikako da se to desi. Zašto?

(utorak, 12. dec 2017, 18:27) - anonymous [neregistrovani]

Zajev ili Hojt?

Jedan ili drugi za nas je isto. Povuci priznanje imena bez obzira šta će Zajev i Hojt da skuvaju. Onolike zrtve srpskog naroda u prvom svetskom ratu i da ništa ne naucismo.

(utorak, 12. dec 2017, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

Kontramera

Pa i Srbija može da povuče priznavanje njihovog imena...

(utorak, 12. dec 2017, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Вук длаку мења...

...ал ћуд - никако!

(utorak, 12. dec 2017, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

То је нормално

Зајев игра како му амери свирају.