Brnabić: Ne znači da su poslanici nezadovoljni ako podnose amandmane

Premijerka Ana Brnabić smatra da je predlog budžeta dobro balansiran i razvojno usmeren, te ne vidi bilo šta čudno u tome što poslanici vladajuće koalicije najavljuju veliki broj amandmana na taj predloženi zakon.

Brnabićeva ističe da to ne znači da su poslanici nezadovoljni. "Dok sam bila u parlamentu, a pratim raspravu svakodnevno između sastanaka, nisam čula da su nezadovoljni. Upravo suprotno", dodala je premijerka.

Kako kaže, čula je čak da poslanici kažu da je to "svakako jedan od najboljih budžeta", da je dobro balansiran, usmeren na razvoj, sa "potpuno odlično" oslikanom politikom Vlade Srbije.

"Mi predložimo ekspoze, a budžet je, u stvari, slika toga šta su naši prioriteti. Apsolutno najveće povećanje je namenjeno Ministarstvu prosvete. Amandanima se pokušava nešto još dodatno pojasniti ili promeniti. Ne mora da znači da neko ko podnosi amandman nije zadovoljan predlogom zakona", smatra premijerka.

Kad je reč o amandmanima opozicije, kaže da bi sigurno bili usvojeni ako su dobri. 

"Apsolutno pažljivo čitamo i analiziramo amandmane i čim bude nečeg konstruktivnog, usvojićemo", rekla je Brnabićeva.

"Ne postoje informacije koje Srbija ne deli sa Crnom Gorom"

Brnabićeva izjavila je da nije čula za tvrdnje Mila Ðukanovića da su srpske službe znale šta se sprema u Crnoj Gori, ali ističe da ne postoje informacije koje srpska strana ne deli sa Podgoricom.

"Što se tiče Crne Gore, ne postoji ništa o čemu nismo više razgovarali ‘jedan na jedan' i šta nismo usaglasili i ne postoje informacije koje ne delimo", rekla je Brnabićeva na pitanje novinara kako komentariše Đukanovićevu izjavu da su srpske bezbednosne službe znale da se sprema ono što se u Crnoj Gori vodi kao pokušaj državnog udara.

Srbija sve informacije koje ima iz bezbednosnih aspekata, deli, istakla je premijerka, sa svojim susedima u najvećoj mogućoj meri.

Tako radimo, kako je objasnila, da bismo "zadržali stabilnost koja je zaista teškom mukom ostvarena, kako bismo pokazali da smo mi jedan od stubova regionalne stabilnosti, pomažemo kada god možemo".

"Ako Đukanović ima takva saznanja, ne mislim da predstavljaju kritiku ili su na štetu Srbije", rekla je predsednica vlade.

Dodala je da nije čula tu izjavu, ali ističe da su regionalni odnosi odlični.

"Imamo otvorenih pitanja, sve zemlje sa zemljama u regionu imaju otvorenih pitanja i imaju i nekih nesuglasica, ali je najvažnije da postoji dijalog", rekla je Brnabić novinarima.

Kako kaže, čini joj se da je regionalni dijalog dobar kao nijedan do sada, a ističe i da se viđa sa regionalnim liderima skoro jednom mesečno i da u okviru takvih sastanaka postoje potpuno otvorena pitanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво