Đorđević: Roditeljski dodatak za prvo dete 100.000 dinara

Ministar za rad Zoran Đorđević kaže za RTS da je najveća novina Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom jeste mogućnost da uredbom ministar predloži Vladi kolika će biti visina i način isplate roditeljskog dodatka.

Zoran Đorđević ističe da je predviđeno da roditelji za prvo dete dobiju 100.000 dinara, a za drugo, treće i četrvrto ko i do sad

"Jedna novina koja je u međuvremenu u planu da se donese jeste i paušal od 5.000 dinara za svako rođeno dete, za nakoknadu za bebu opremu koja treba da bude kupljena", rekao je ministar. 

Prema njegovim rečima, ako Skupština izglasa zakon, primena se očekuje od 1. jula 2018. godine.

Kada je reč o izmenama Zakona o radu, Đorđević kaže da on donosi veću brigu o radnicima.

"Želimo da smanjimo nezaposlenost, odnosno rad na crno i da nateramo poslodavce da prijave radnike, za šta imaju tri dana, a radnik ne sme da radi dok ga ne prijavi poslodavac. Kad dođe inspektor, radnik mora da bude prijavljen na radnom mestu", istakao je Đorđević.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи