Amandman odbora za privredu prihvaćen, više od 110 odbijeno

Skupštinski Odbor za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku podneo je amandman na predložene izmene Zakona o stečaju koji se odnosi na produženje roka za prodaju imovine preduzeća u stečaju.

Odbor je na sednici prihvatio amandman šefa poslaničke grupe SNS Alekandra Martinovića, a odbio više od 110 amandmana na izmene tog zakona. Odbijene amandmane nije prihvatila vlada.

Amandmanom odbora predviđeno je da se rok za prodaju imovine preduzeća u stečaju sa šest meseci, kako je prvobitno predloženo, produži na devet meseci.

Taj amandman je na sednici odbora prihvatio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, tako da postao sastavni deo predloženih izmena zakona. 

U obrazloženju tog amandamana navodi se da je rok od devet meseci optimalan, jer je praksa pokazala da je rok od šest meseci za prodaju imovine suviše kratak.

Kako je objasnila predsednica tog skupštinskog tela Snežana Petrović, amandmanom odbora se otklanja nesaglasnost između pojedinih članova zakona tako što se usklađuje period na koji se ukida mera obezbeđenja i predviđenog roka za ponovno uspostavljanje mere zabrane izvršenja ili namirenja. 

Amandman šefa poslaničke grupe SNS Aleksandra Martinovića koji je odbor prihvatio takođe će postati sastavni deo predloženih izmenama zakona. 

Tim amandmanom se precizira da će se stečajni postupci koji do sada nisu okončani, biti okonačani po propisima koji su važili do dana stupanja na snagu predloženih izmena Zakona o stečaju. 

Izmene Zakona o stečaju su na dnevnom redu tekuće sednice na kojoj poslanici razmatraju predloženi budžet za 2018. godinu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво