PSG: Ugrožena ljudska prava svih

Povodom Dana ljudskih prava Pokret slobodnih građana organizovao je akciju u centru Beograda, a predsednik Saša Janković rekao je da je politika ta koja stvara situaciju u kojoj se ta prava svakodnevno krše, a građani uvode u nesigurnost.

Cela Srbija postala je ranjiva grupa, rekao je Janković novinarima ispred štanda PSG u Knez Mihailovoj ulici.

Želimo da živimo u zemlji prava i slobode, kazao je Janković i dodao da bez promene poltike koja se vodi nećemo živeti "kao sav normalan svet".

On je rekao da je "PSG i počeo svoje bivstvovanje u političkom životu Srbije zalažući se za poštovanje elementarnih stvari, ljudskih prava, jednakosti, nediskriminacije...".

Kako je rekao, u Srbiji je politika ta koja nameće situaciju da se ta prava svakodnevno krše.

Na pitanje novinara da li je tačno da PSG nije imao formiranu listu pa zato ne izlazi na lokalne izbore u Mionici, Kostolcu... kratko odgovorio: "Nije".

PSG i Narodna stranka Vuka Jeremića u odvojenim saopštenjima pre nekolikko dana najavile su da će bojkotovati izbore u opštinama Mionica, Kostolac, Preševo, Negotin i Pećinci, jer, kako su naveli, izbori nisu potrebni, a i uslovi nisu fer.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво