SNP od danas u kampanji za beogradske izbore

Srpska narodna partija (SNP) najavila je da od danas počinje kampanju za beogradske izbore, a da će sa koalicionim partnerom SNS razgovarati o načinu izlaska na njih.

"Od danas krećemo u narod, u svaku opštinu i svaku kuću u Beogradu, od Lazarevca do Surčina. Učinićemo sve da se našim svakodnevnim radom i posvećenošću, razvoj Beograda nastavi", rekao je predsednik stranke i ministar u vladi Nenad Popović na konvenciji SNP-a u Beogradu.

On je istakao da njegova partija ima program, viziju, organizaciju i članstvo, te da će rešavati probleme Beograđana, kao i da nudi viziju Beograda kao digitalnog i pametnog grada gde je primena tehnoloških inovacija put za dobijanje efikasnijih i jeftinijih usluga u oblasti gradske uprave, javnog transporta, komunalnih preduzeća, zdravstvene zaštite i obrazovanja.

Ističe da njegov SNP ima prijatelje u najvećim gradovima, u Kini, Rusiji, zapadnoj Evropi, u SAD i da su u tim zemljama takve inovacije već primenjene.

"Prijatelji će nam rado pomoći, kroz transfer znanja i tehnologija, da te inovacije uspešno primenimo i u Beogradu", rekao je Popović i podvukao da SNP želi da Beograd učini centrom inovacionog preduzetništva na Balkanu.

Prema njegovim rečima, u glavnom gradu uskoro će početi gradnja najsavremenijeg srpsko- kineskog industrijskog parka.

"Vlada Srbije i ja kao ministar učinićemo sve da što brže, pored Pupinovog mosta u Borči, kao simbola prijateljstva srpskog i kineskog naroda, nikne park u kom će raditi najsavremenije kineske i svetske kompanije, koji će biti grad budućnosti i koji će otvoriti desetine hiljada novih radnih mesta", rekao je Popović.

SNP je sa partnerima, SNS-om, kaže Popović, formirala vladu Srbije koja, kako smatra, uspešno sprovodi reforme i čini da se Srbija menja na bolje u svakom pogledu, i da vlada, čiji je član, radi kao efikasan tim, dovodi nove investicije, rešava najvažnija infrastrukturna pitanja, premrežava državu auto-putevima, modernizuje pruge sa prijateljima Kinom i Rusijom, i ocenjuje da se "na svakom koraku oseća stabilnost i jasan plan".

"Beograd počeo da se menja, rekonsruisane su mnoge ulice, škole, zdravstvene uslove, građani imaju kontinuirane usluge, grade se novi hoteli, raste broj turista. Za nas u SNP, cilj je da se politika razvoja nastavi i da se nikada ne vrati vreme kada je glavni grad propadao. Beograd će zaista biti grad budućnosti", rekao je Popović.

Predsednica GO SNP Marija Radulović naglasila je da je ta partija posebno okrenuta starijim sugrađanima, te da SNP znanjem i iskustvom želi da doprinese da se zdravstvene i socijalne usluge približe običnom čoveku.

Smatra da ljudi koji žive u selima u prigradskim opštinama Beograda ne moraju da strepe da li će imati osnovnu medicinsku zaštitu, a poručuje da se ni mladi naraštaji ne smeju zaboraviti, te da glavni grad treba da postane grad inovacija, grad budućnosti, kao i da SNP radi na izgradnji takvog ambijenta.

broj komentara 19 pošalji komentar
(ponedeljak, 11. dec 2017, 08:10)
lili [neregistrovani]

srbija

koalicija prestavlja nekoliko razlicitim partija sa istom vizijom...

(nedelja, 10. dec 2017, 17:27)
anonymous [neregistrovani]

Hah

Jedno je jasno najbolji ce pobediti.

(nedelja, 10. dec 2017, 17:06)
Nele [neregistrovani]

Koalicija

Ukoliko SNP deli istu viziju Beograda kao i SNS, a to je Beograd koji je uspešan i koji se razvija u svetsku metropolu, grad koji je na usluzi svojim žiteljima, onda će sigurno SNS pristati na koaliciju sa njima.

(nedelja, 10. dec 2017, 15:50)
darija [neregistrovani]

izbori

Rad i trud ce biti porepoznat, to je ono sto je neminovno

(nedelja, 10. dec 2017, 15:34)
Slavica [neregistrovani]

Program

Ukoliko im se program za Beograd podudara sa programom SNS, bice saradnje

(nedelja, 10. dec 2017, 15:33)
anonymous [neregistrovani]

Podrska

Za lepsi i uredjeniji Beograd u koalici sa SNS bice postignut pravi dogovor.

(nedelja, 10. dec 2017, 15:07)
Орлеанка [neregistrovani]

Подршка

Свака партија која се залаже за напредак Србије јесте коалициони партнер СНС !

(nedelja, 10. dec 2017, 15:00)
anonymous [neregistrovani]

Politika

Kada neko ima jasnu politiku onda nije ni cudo sto mnogi zele sa njim da prave koaliciju. 

(nedelja, 10. dec 2017, 14:57)
anonymous [neregistrovani]

slika

Za bolji život, za napredniji i lepši grad, sa SNS će se postići valjani i pravi dogovor.

(nedelja, 10. dec 2017, 14:18)
anonymous [neregistrovani]

Una

Koalicioni partneri treba da naprave dogovor, ili kao koalicija ili samostalno. Mada lično ne vidim razlog da ne nastupe kao koalicija.