Omerović: Nedopustive pretnje poslanici Tepić

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović osudio je pretnje koje su putem interneta poslanici Mariniki Tepić uputile desničarske grupe, i pozvao tužilaštvo i policiju da reaguju, uz poruku da je to njihova obaveza.

"Pretnje i otvoreni poziv na ubistvo koje Tepić učestalo dobija od desničarskih grupa preko internet portala moraju sve da nas zabrinu", poručio je Meho Omerović i ocenio da je takvo ponašanje neprihvatljivo, jer kaže da su osim ugrožavanja lične sigurnosti poslanice te pretnje upućene i Narodnoj skupštini.

Omerović u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je razočaran što tužilaštvo i policija do sada nusu reagovali, te podseća da je Marinika Tepić narodna poslanica opozicione partije, žena i predstavnica jedne od nacionalnih manjina koje žive u Srbiji.

"Nedopustivo je i veoma opasno pustiti da se predstavnici fašističkih ideologija, oni koji šire mržnju prema svemu drugačijem javno obračunavaju sa poslanicom ili bilo kim drugim samo zato što im se ne sviđa pitanje koje je postavila ili što drugačije misli", zaključuje Omerović.

broj komentara 0 pošalji komentar