Delegacija SNS-a na Političkoj skupštini EPP-a u Briselu

Internacionalni sekretar i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodila je delegaciju SNS-a koja je 4. i 5. decembra učestvovala na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) u Briselu, saopštili su naprednjaci.

Tokom dvodnevne Političke skupštine razgovaralo se o aktuelnim političkim dešavanjima u EU, državama članicama EU, kao i izazovima sa kojima se Evropa danas suočava.

Istaknuta je zahvalnost na uspešno organizovanom sastanku Saveta omladine Evropske narodne partije koji je prošle sedmice održan u Beogradu uz podršku predsednika SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, internacionalnog sekretara SNS-a i ministra za evropske integracije Jadranke Joksimović i Unije mladih SNS-a.

Takođe, u razgovorima sa predstavnicima EPP-a ministarka Joksimović razgovarala je o reformskom putu Srbije, dosadašnjem napretku ostvarenom na planu evropskih integracija, kao i aktuelnoj situaciji u regionu, a predsednik EPP-a Džozef Dol je izrazio podršku odgovornoj politici usmerenoj ka stabilnosti i regionalnoj saradnji koju je Srbija pokazala u prethodnom periodu.

Na Političkoj skupštini u Briselu usvojena je Rezolucija o borbi protiv radikalnog islamskog terorizma - u kojoj je istaknuta potreba za većom saradnjom sa zemljama Zapadnog Balkana, Rezolucija o izazovima širenja lažnih vesti, Rezolucija o borbi protiv nasilja nad ženama, kao i druge rezolucije iz oblasti socijalne politike, etičkog ponašanja u politici, digitalizaciji i drugim.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво