Stefanović: Sistem odbrane funkcioniše kao jedno

Ministar odbrane Aleksandar Vulin večeras je, na svečanoj akademiji povodom Dana vojnih veterana, Zlatnu plaketu uručio potpredsedniku Vlade i ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, koji je naglasio da sistem bezbednosti u Srbiji funkcioniše "kao jedno".

Stefanović je istakao da priznanje ne doživljava samo kao nagradu Ministarstvu unutrašnjih poslova za odličnu saradnju u sistemu bezbednosti, za koji je rekao da poslednjih godina funkcioniše sve bolje.

"Možda je još važnije da sistem bezbednosti funkcioniše kao jedno, na način da ne gledate boju uniforme, niti kojoj službi ili ministarstvu pripada određeni pojedinac, već koliko može da doprinese Srbiji", rekao je Stefanović.

Čestitajući svim ratnim veteranima praznik, Stefanović je istakao da je ponosan što živi u domovini u kojoj se vodi računa o ljudima koji su je zadužili i na koje je Srbija ponosna i iskreno zahvalna, saopštilo je Ministarstva odbrane.

Stefanović je rekao da je Srbija oduvek vodila oslobodilačke ratove u kojima je pokazala izuzetnu hrabrost i čast, te je poručio da Srbija ne sme da zaboravi "svoje sinove i kćeri koji su za njenu slobodu dali život".

Ministar je naglasio da Srbija danas ume da ceni ono što su ratnici i vojni veterani za nju uradili i da ih aktivno uključuje u proces prenošenja znanja mlađim generacijama.

"Na svima nama koji se danas bavimo sistemom bezbednosti Republike Srbije je da uložimo maksimalne napore da osiguramo da se sukobi više nikada ne ponove i da Srbija uvek bude spremna da gradi konstruktivnu budućnost, ali koja je spremna i da se brani, da zaštiti i svoje nebo i svoju vodu i svoju zemlju i svoj narod i svakog svog čoveka", rekao je Stefanović.

broj komentara 0 pošalji komentar