Vučević: Šutanovac skreće pažnju sa paralelnih službi

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević ocenio je, reagujući na govor predsednika DS Dragana Šutanovca, da kritikujući nedvosmislene uspehe spoljne politike, Šutanovac pokušava da skrene pažnju javnosti sa uznemirujuće vesti da su montirali paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima.

"To je ne samo politički presedan, već i krivično delo", poručio je Vučević, pitajući po čijem nalogu su pratili i prisluškivali neistomišljenke, ko im je to dozvolio, ko je sve učestvovao u tome, kakvu su to Srbiju pokušavale da naprave "demokrate" i po čijem nalogu, saopštila je Srpska napredna stranka.

Vučević je istakao i da "treba biti krajnje licemeran i mrzeti sopstvenu zemlju pa reći da spoljna politika Srbije nije za svaku pohvalu", ukazujući da se u vreme kada su Demokratska stranka i Šutanovac vodili Srbiju nije znalo ko su nam prijatelji, a ko neprijatelji, kome se šta obećava.

Ističe da je nekadašnji šef diplomatije Vuk Jeremić, umesto da se diplomatski bori za svoju zemlju, "vodio ličnu borbu za svoje buduće funkcije i radio na sopstvenom marketingu".

"Ako Šutanovac uopšte vidi dalje od svojih pašnjaka, onda verovatno misli da je pametniji od brojnih svetskih zvaničnika, međunarodnih institucija, koji za srpsku diplomatiju i predsednika Vučića imaju samo pohvale. Predsednik Vučić govori isto i na Istoku, i na Zapadu, i u Srbiji", istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, Srbija je zemlja koja vodi mudru, izbalansiranu spoljnu politiku, kojoj je imperativ da štiti isključivo svoje interese.

"Srbija se nalazi na evropskom putu, ali i putu očuvanja mira i stabilnosti u regionu, a naš predsednik je lično inicirao uspostavljanje što čvršćeg ekonomskog saveza zemalja Zapadnog Balkana, jer će nam to doneti ekonomski prosperitet, neophodan za dalji razvoj, i ostanak mladih", istakao je Vučević.

"Kritikujući nedvosmislene uspehe naše spoljne politike, Demokratska stranka i Dragan Šutanovac, zapravo, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa vesti koja nas je sve poslednjih dana ozbiljno uznemirila. Da su krali i lagali narod, to smo znali, ali da su išli dotle da montiraju paralelnu službu bezbednosti kako bi se obračunavali sa političkim neprijateljima, to je. ne samo politički presedan, već i krivično delo", zaključio je Vučević.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво