Rama: Sednica u Mitrovici? Cilj nije provociranje drugih

Na pitanje novinara da li bi imao hrabrosti da se sednica organizuje u srpskom delu Mitrovice, albanski premijer Edi Rama rekao je u Korči da cilj zajedničkih sednica vlada Kosova i Albanije nije da provocira druge.

Rama je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, nakon sednice dve vlade, najavio da će naredna takva sednica biti održana u Peći, prenosi ATA.

"Što se tiče narednog sastanka, odlučili smo da ga održimo u Peći. Grubo rečeno, sastanci dve vlade ne treba da izazivaju druge, umesto toga oni treba da guraju stvari napred", rekao je Rama na pitanje da li bi se usudili da održe takav sastanak s druge strane Ibra, u Mitrovici.

Upitan da prokomentariše to što je predsednik Republike Srpke Milorad Dodik rekao da severni deo Kosova vidi kao deo Srbije, Rama je rekao da je "svako slobodan da sanja".

"Balkan je slobodan i svako je slobodan da sanja. Mi smo jasni u vezi sa našim snovima i niko ne može da nam stane na put", zaključio je Rama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи