Ilir Meta u Medveđi

Predsednik Albanije Ilir Meta boravi u privatnoj poseti Medveđi. Na prelazu Mutivoda dočekali su ga predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić. Sa odbornicima srpske i albanske nacionalnosti, predsednik Albanije je razgovarao u Sijarinskoj banji.

Poseta predsednika Albanije Ilira Mete opštini Medveđa dogovorena je sa našom ambasadom u Tirani. Ona ima za cilj da pokaže da Srbi i Albanci mogu da žive bez ikakvih problema na ovim prostorima, kaže predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

"Naš stav je kristalno jasan, kada čovek dođe u našu zemlju ima određene mogućnosti da pomogne drugim ljudima koji takođe žive u našoj zemlji, da zajedničkim aktivnostima rešimo ta pitanja", rekao je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

"Karakteristično u njihovim nastojanjima je da oni u jednoj nezvaničnoj poseti pokažu da su došli bez obeležja, bez uslovljavanja", naveo je Stanković koji je ujedno i domaćin predsedniku Albanije.

Nije bitno kako ćemo vrednovati ovaj boravak, važno je da smo za saradnju, poručio je predsednik Albanije.

"Sama činjenica da smo ovde znači da smo pozitivni, i zato smo ovde – da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad", rekao je Meta.

Dodaje da je zadovoljan dočekom u Medveđi gde je okupljene pozdravio na srpskom jeziku.

"Jako sam zadovoljan što danas mogu da dam poruku o zajedničkom radu i saradnji zato što se nalazimo u jednoj novoj epohi u saradnji između dve države Srbije i Albanije, kao i naroda", rekao je Meta.

U opštini, u kojoj po poslednjem popisu nadgledanom od OEBS-a živi 7.000 Srba i 520 Albanaca, podela po nacionalnosti nema.

Predsednik opštine Nebojša Arsić ističe da je Medveđa odličan primer dobrih međunacionalnih odnosa.

"Potvrdićemo ono što ja stalno i sa ponosom ističem, da je Medveđa odličan primer multietničkih odnosa ne samo između Srba i Albanaca, već i između Srba i ostalih nacionalnih manjina", rekao je Arsić.

Ističe da se tamo "ljudi ne dele po nacionalnosti već po ljudskosti" i da je dobrodošao svako ko ima dobre namere.

Gost iz Albanije prošetao se do gejzira, simbola Sijarinske banje. O turističkim potencijalima, kulturnoj saradnji, obrazovanju razgovorao je sa odbornicima.

Posetu opštini Medveđa predsednik Albanije završava u ponedeljak ujutru, obilaskom osnovne škole u selu Tupalu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво