Jovanović: U narednih šest meseci rešiti otvorena pitanja

Srbija u narednih šest meseci treba da reši otvorena pitanja koja presudno utiču na budućnost zemlje i stabilnost celog regiona, smatra lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Prema njegovim rečima, to je teret koji generacije pre nas nisu mogle da iznesu i nestale su pod pritiskom okolnosti na koje nisu imale hrabrosti da utiču ili su bile prinuđene da se pred problemima povlače.

"Moramo da preuzmemo odgovornost za milion Srba u Republici Srpskoj koji treba da žive sa dva miliona Bošnjaka posle presude iz Haga, gde je Ratko Mladić osuđen za genocid, dok Milorad Dodik crta flomasterima granice onako kako ih on zamišlja", kaže Jovanović, saopštio je LDP.

Kako kaže, jasno je da u Srebrenici nije suđeno srpskom narodu, ali jeste Mladiću, jednom vremenu i jednoj politici koja ima svoje protagoniste i korene u ovom našem današnjem trenutku.

"Umesto jalovosti unutar srpske politike i spletkarenja koje dodatno deli ovako nesrećno društvo, potrebno je ponuditi oslonce moderne, evropske Srbije koja neće ćutati na presudu u Srebrenici, bežati od kosovskog problema i neće se ponašati nezrelo dok su pred nama izazovi od kojih presudno zavisi budućnost naše dece", zaključio je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво