"Poboljšani uslovi za boravak migranata u Srbiji"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje Zoran Đorđević sastao se sa predsedikom Upravnog odbora organizacije "Arbeiter-Samariter-Bund Serbia" (ASB) i poslanikom parlamenta Evropske unije Knutom Flekenštajnom, koji je pohvalio rad tog resora i aktivnosti na poboljšanju uslova za boravak migranata u Srbiji.

Dodao je da će ova organizacija i dalje nastaviti da podržava napore Srbije u ovoj oblasti, kao i sa intenzivnom saradnjom i komunikacijom u cilju definisanja zajedničkih projekata. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva za rad, Đorđević je zahvalio na koju je organizacija ASB pružila Srbiji kroz više projekata u oblasti unapređenja položaja najugorženijih grupa, a pre svega kroz aktivnosti koje se odnose na unapređenje socijalne infrastrukture i stanovanja, integracije izbeglica i Roma, kao i aktivnosti koje se odnose na izazove aktuelnih migratskih kretanja. 

Dogovorena je saradnja koja ima za cilj podršku Ministarstva u oblasti unapređenja rada Centara za socijalni rad koje su osnovne jedinice u sistemu socijalne zaštite. 

Organizacija ASB koja je aktivna i prisutna u regionu podržaće zajedničke inicijative zemalja koje za cilj imaju dostizanje standarda u procesu pridruživanja EU u oblasti zapošljavanja, socijalne politike kao i pristup fondovima. 

Sastanku su prisustvovali direktor zadužen za Jugoistočnu Evropu Elmir Bojadžić i direktor ASB-a za Srbiju Gordan Velev.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара