Popović sa ambasadorom Republike Koreje

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović, sastao se sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji, Ju Deđongom i tom prilikom istakao da postoji veliki potencijal za unapređenje saradnje između Srbije i Koreje, posebno u oblastima inovacija i digitalne ekonomije.

Popović je objasnio da je strateško opredeljenje Srbije da razvija ekonomiju zasnovanu na inovacijama i znanju, saopštio je Kabinet ministra.

"Razvoj inovacija i ostvarivanje jače veze između nauke, istraživanja i privrede, danas čine osnovu konkurentnosti jedne zemlje", rekao je Popović.

On je naglasio da je Srbija otvorena za ulaganja iz Koreje, a posebno za privlačenje visokotehnoloških investicija.

"Srbija ima talentovane mlade inženjere i može da pruži povoljan ambijent za dolazak 'haj-tek' kompanija", naveo je Popović.

Ambasador Ju Deđong je naglasio da su korejske kompanije već prisutne u Srbiji, ali da je interes obe zemlje da se poveća obim ulaganja upravo u oblasti inovacija i novih tehnologija.

On je izrazio zadovoljstvo time što je Vlada Srbije okrenuta razvoju inovacija, što, prema njegovim rečima, pokazuje činjenica da Srbija prvi put ima ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се