Janković bez komentara o ostavci Škora; Vučić: Kada čujete šta sami kažu o sebi...

Predsednik Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković smatra da nije na njemu da komentariše i odgovara na ostavku člana Predsedništva njegovog Pokreta slobodnih građana Srđana Škora na to mesto. Lider SNS-a Aleksandar Vučić kaže da ne može da komentariše zbivanja u PSG.

"Potpuno razumem zainteresovanost mnogih da se oglasim, ali ovo nije nešto što ja treba da komentarišem ili na njega odgovaram. To će učiniti Pokret i javnost", napisao je Janković na svom Tviter nalogu.

Škoro je u utorak podneo ostavku na funkciju u stranci, jer je Pokret, kako je naveo u pismu objavljenom u celosti na internetu, postao "mini-preduzeće" Slavice i Saše Jankovića, u kojem se favorizuju "poltroni".

Prema njegovim rečima, Pokretom na "neprimeren način" upravlja supruga Saše Jankovića, Slavica, a odluke se, kako je naveo, donose na način koji nije demokratski.

"Nažalost, nismo Pokret, a ni slobodni građani. Pokretom i njegovom organizacijom upravlja isključivo bračni par Janković", istakao je Škoro.

Optužbama Škora pridružio se i akademik Dušan Teodorović, jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića i njegov bivši saradnik.

On je dodao da se vremenom uverio da Saša Janković, koga je podržao u predsedničkoj kampanji i u fazi formiranja Pokreta, "ne poseduje radne i kreativne sposobnosti i moralne vrline da predsedava Pokretu koji pokušava da istinski promeni lice Srbije".

Vučić: Kad čujete šta sami kažu jedni o drugima...

Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je da ne može da komentariše zbivanja u Pokretu slobodnih građana, a da to što je Saša Janković izjavio u vezi sa kulturnom baštinom Srbije na KiM čak "nije ni za komentarisanje".

"Kada čujete šta kažu jedni drugima posle tri meseca druženja, sve vam je jasno", rekao je Vučić, upitan da prokomentariše postupak Srđana Škora, koji je napustio PSG zbog toga što je "pokret postao mini-preduzeće Saše Jankovića i njegove žene".

"Od toga me samo glava zaboli", dodao je Vučić.

Na pitanje kako vidi to što su tabloidi veoma ozbiljne poruke Škora banalizovali poredeći suprugu Saše Jankovića, a ranije i suprugu Vuka Jeremića, sa suprugom Slobodana Miloševića, Mirjanom Marković, Vučić je rekao da to nije za poređenje.

"Mira Marković je bila žena predsednika Republike, a njih dve to nikada neće biti", rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše Jankovićevu izjavu da Srbija treba da dokazuje da su Gračanica i Dečani srpski, Vučić je rekao da to "čak nije ni za komentarisanje".

"Kralj Milutin je onda čuveni albanski vladar, nemam čak ni odgovor na tako nešto – nespreman sam", rekao je Vučić.

broj komentara 14 pošalji komentar
(sreda, 22. nov 2017, 22:41)
Nena NS [neregistrovani]

ljubav

Dugo je trajala ta "Ljubav "!Nismo ni mislili da ljudi poput Jankovića i ostalih iz opozicije mogu da se slože i traju ,a pogotovo urade nešto za Srbiju!

(sreda, 22. nov 2017, 22:06)
anonymous [neregistrovani]

potrajali

Dugo su i potrajali...

(sreda, 22. nov 2017, 21:24)
Radovan [neregistrovani]

PSG

Ko je čitao večno aktuelnog Nušića može samo da se smeje na politička dešavanja u našoj opoziciji, a njenim liderima pogotovo.

(sreda, 22. nov 2017, 20:00)
anonymous [neregistrovani]

Jankovic

Jankovicev pokret se srusio kao kula od karata

(sreda, 22. nov 2017, 19:52)
anonymous [neregistrovani]

tnt

Zasto se zacudio istini?

(sreda, 22. nov 2017, 19:28)
anonymous [neregistrovani]

jana

Jankovicu i njegovoj stranci je ovo pocetak kraja.

(sreda, 22. nov 2017, 19:24)
Fidel [neregistrovani]

pitanje

Veliko je pitanje da li ce Jankovicev pokret i opstati do izbora, vidi se da su razlike medju clanovima nepremostive.

(sreda, 22. nov 2017, 18:34)
Mina [neregistrovani]

Јанковић без коментара о оставци Шкора; Вучић: Када чујете шта сами кажу о себи...

Ovo da nije zalosno,bilo bi smesno!

(sreda, 22. nov 2017, 17:19)
anonymous [neregistrovani]

psg

Ovi iz PSG su sami rekli sve o sebi

(sreda, 22. nov 2017, 16:33)
majicam [neregistrovani]

to

To samo govori o njima kakvi su.