Gojković: Čitavo društvo treba da osudi scene nasilja u parlamentu

Predsednica Skupštine Srbije najoštrije je osudila jučerašnji fizički napad lidera Dveri Boška Obradovića na predsednika Administrativnog odbora i šefa poslaničke grupe SNS-a Aleksandra Martinovića.

U intervjuu za RTS, Maja Gojković kaže se ne radi o pojedinačnom incidentu, da protiv nasilnika treba podneti krivičnu prijavu i da celo društvo treba da osudi scene nasilja u parlamentu.

"Danas smo dobili grupu koja sebe naziva Dverima, a koja uvodi fašističke manire, političke obračune sa svakim sa kim se oni politički ne slažu, ako oni uopšte imaju nekakvu politiku osim jezika fizičkog i verbalnog nasilja", kaže Gojkovićeva.

Smatra da u narednom periodu treba razmisliti o izmeni Poslovnika.

"Naravno, u narednom periodu treba razmisliti o izmeni Poslovnika, ali za siledžije ne vredi da menjate Poslovnik ili da razgovarate sa njima svaki dan. Slažem se sa Aleksandrom Martinovićem, koji je juče izjavio da i on ozbiljno razmišlja da treba podneti krivičnu prijavu protiv nasilnika. Prema tome, ovo su scene na koje ne treba podsticati svojim ćutanjem, ovo čitavo društvo u Srbiji mora da osudi i da izoluje Dveri iz političkog života Srbije", istakla je Gojkovićeva.

Predsedsnica Skupštine je rekla da je odluka o izborima doneta uvažavajući argumente predsednika Aleksandra Vučića da prevagnu interesi Srbije nad interesima SNS-a.

"Naravno, razmišljaćemo o svemu, ali za sada nismo imali razgovore da li da se raspišu izbori i za Narodnu skupštinu", rekla je Gojkovićeva.

Raspravu o budžetu očekuje početkom decembra.

Pre toga, krajem nedelje ide u uzvratnu posetu kineskom Kongresu, gde će razgovarati sa predsednikom Kongresa i najvišim predstavnicima Kine.

"Potpisaćemo dokument koji parlament Kine ima potpisan samo sa parlamentom Rusije, a to je osnivanje zajedničke komisije koja će pratiti rad naših vlada", rekla je Maja Gojković.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи