Tajani: U januaru u Srbiji, Balkan prioritet za EU

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani najavio je da će u januaru posetiti Srbiju i naglasio da je situacija na Balkanu prioritet za Evropsku uniju.

Antonio Tajani je tokom posete Bugarskoj, koja u januaru preuzima šestomesečno predsedavanje Savetom EU, ukazao da je Unija posvećena jačanju veza i evropskoj perspektivi regiona Zapadnog Balkana.

Osim u Beogradu, Tajani će u okviru balkanske turneje u januaru boraviti i u Prištini i Sarajevu što će, kako kaže, pokazati da EU zadržava pažnju na regionu.

Naveo je i da će se uoči posete Balkanu konsultovati sa Sofijom koja, prema njegovim rečima, dobro veoma dobro poznaje situaciju u regionu, prenosi BTA.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je na zajedničkoj konferenciji da Sofija ne postavlja sebi velike ciljeve predsedavanja, niti precenjuje sebe.

"Ne želimo da ponudimo perspektive samo političkim elitama, već i mladima u regionu", rekao je Borisov ističući značaj izgradnje infrastrukture i to ne samo putne, već i digitalne.

Sofiju su sa Tajnijem posetili i predsednici osam političkih grupacija u EP.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво