PSG: Radnici "Goše" ostavljeni na cedilu

Pokret slobodnih građana saopštio je da sudbina otpuštenih radnika Fabrike šinskih vozila "Goša", koji su ostavljeni na cedilu, postaje tragični simbol vladavine SNS-a Srbijom.

"Posle višemesečnog obmanjivanja radnika, ponižavanja uplatama od 100 dinara, licemernih izjava premijerke Ane Brnabić da je 'Vlada puno učinila za radnike' i da 'uzima iz usta građana da bi dala radnicima Goše', epilog je još jedna sumnjiva privatizacija, stečajni postupak u rekordnom roku i novih 320 radnika na ulici", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, na primeru "Goše" se najbolje pokazala sva nesposobnost Vlade Srbije i vlasti Srpske napredne stranke, kao i rezultati prihvatanja "pomoći", u stvari milostinje, kojom se radnici ucenjuju da odustanu od svojih zakonom garantovanih prava.

Ni tragedija radnika "Goše" koji je prošle godine iz očaja sebi oduzeo život nije promenila tok stvari, niti je skrenula pažnju ministara čija je dužnost da zakon bude poštovan, a obećanja koja vlast neumorno daje ispunjena, ukazuje PSG.

"Zbog toga je obesmišljeno svako očekivanje da će bilo ko u Srbiji pod vlašću Napredne stranke završiti drugačije nego radnici Goše", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи