Ruski mediji opširno o sastanku Vučić-Matvijenko

Veliku pažnju ruski mediji su posvetili sastanku predsednika Srbije i predsednice Saveta federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko, na kome se razgovaralo o saradnji dve države. Agencija "Tas" prenela je da je Vučić potvrdio da u decembru posetiti Rusiju.

Tas je naveo da je na sastanka sa Matvijenkova predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija vojno neutralna i da će svoju neutralnost čuvati.

"Srbija će nastaviti da održava svoju poziciju uprkos pritiscima na državu. Pre nekoliko dana sam rekao u Briselu u sedištu NATO da je Srbija bila i da će ostati vojno neutralna država", prenosi reči predsednika Vučića agencija.

Navodi se i da se srpski predsednik se zahvalio Rusiji za borbene avione "Mig 29", koje je Srbija dobila kao deo vojne i tehničke podrške Moskve, kao i da je rekao da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Želeo bih da napravim jednu važnu primedbu – Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji", rekao je Vučić.

Tas prenosi i izjavu Matvijenkove koja je nakon sastanka rekla da Rusija očekuje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiti Rusiju u decembru.

"Pre svega, želim da ispunim zahtev ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je tražio da vam poželim sve najbolje i poručio da se raduje vašoj poseti u decembru ove godine, datuma koji vama odgovara", rekla je Matvijenkova.

Prema njenim rečima, Rusija se nada da će ta poseta dati novi podsticaj razvoju rusko-srpskih odnosa, a agencija prenosi da je Matvijenkova rekla da se priprema veliki broj dokumenata o bilateralnoj saradnji koji će se tada potpisati.

Matvijenkova je naglasila da Rusija poštuje principijelan stav Srbije i "odlučnost da se snažno odupre zahtevima iz inostranstva da se zaustavi saradnja sa Rusijom".

Kako prenosi agencija, pozdravila je odluku Srbije da se ne pridruži NATO-u i odbijanje Beograda da uvede sankcije Rusiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи