"Zeri" vidi rezultate izbora na Kosovu kao lokalnu revoluciju

Izveštavajući o lokalnim izborima održanim u nedelju na Kosovu, prištinski list "Zeri" rezultate ocenjuje kao lokalnu revoluciju, koja će dovesti do prevremenih parlamentarnih izbora.

List ističe da je Demokratska partija Kosova (PDK) kosovskog predsednika parlamanta Kadrija Veseljija, najveći gubitnik na izborima, dok njihovog koalicionog partnera na centralnom nivou, Alijansu za budućnost Kosova (AAK) premijera Ramuša Haradinaja vidi kao pobednika, jer će sada ta stranka upravljati u sedam opština, navodi se u presklipingu UNMIK-a.

Zeri prenosi da je opozicioni pokret Samoopredeljenje pobedilo u dve najveće opštine, u Prištini i Prizrenu, dok je Demokratski savez Kosova (LDK) bivšeg premijera Ise Mustafe osvojio najveći deo vlasti na lokalnom nivou.

Kosovski mediji prenose i da je PDK počela pripreme za internestranačke izbore.

U skladu sa odlukom Upravnog odbora od 29. jula i statuta stranke, njen lider Kadri Veselji je najavio da interni partijski izbori počinju danas, preneli su kosovski mediji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи