Predlog za centralizovano vođenje podataka o državljanstvu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o dopunama Zakona o državljanstvu Republike Srbije, kojim se stvara pravni osnov za centralizovano vođenje podataka o državljanstvu.

Predlogom zakona o dopunama Zakona o državljanstvu, preko centralnog registra biće omogućeno građanima da pribave uverenje o državljanstvu bilo gde na teritoriji Srbije, bez obzira na to gde su upisani u evidencijama državljanja.

Nadležni organi već sprovode aktivnosti kojim će se povećati efikasnost u praksi, uštedeti vreme kako građanima, tako i zaposlenima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vlada Srbije usvojila je i Predlog zakona o poštanskim uslugama, kojim se obezbeđuje veći stepen zaštite korisnika ovih usluga i odgovornost poštanskih operatera i pošiljaoca.

Svrha i osnovni razlozi za donošenje novog zakona o poštanskim uslugama ogledaju se pre svega u podizanju kvaliteta poštanskih usluga, efikasnijem funkcionisanju poštanske mreže i unapređenju uslova pristupa toj mreži, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ovo zakonsko rešenje dovelo bi do razvoja tržišta poštanskih uslova, shodno potrebama privrede i građana.

Time bi se obezbedilo da univerzalne poštanske usluge budu u potpunosti u skladu sa društvenim, ekonomskim i tehnološkim okruženjem.

Donošenjem ovog zakona reguliše se tržište poštanskih usluga, postiže se usklađivanje sa zakonodavstvom Evropske unije, aktima Svetskog poštanskog saveza i zahtevima Svetake trgovinske organizacije, navedeno je u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи